Over ons

De Stichting Wielerronde Lexmond organiseert al sinds 1967 de Wielerronde van Lexmond. Een criterium voor amateurrenners en liefhebbers. Er kan op verschillende niveaus worden meegekoerst in het traditionele rondje om de kerk. Daarnaast zijn wedstrijden voor de jeugd (Hummeltjesrace en Dikkebandenrace) en andere activiteiten zoals de recreatieve fietstocht voor jong en oud op donderdag en het Wielercafé op vrijdagavond.

Missie

Het organiseren van een wielerevenement om de wielersport dichter bij het publiek te brengen. 

Doel en visie

We willen nu en in de toekomst deze wielerronde blijven organiseren en zo Lexmond op de kaart te zetten met een mooie en sportieve dag voor deelnemers, publiek en het dorp.

Bestuur

Het bestuur van de Wielerronde tijdens het Wielercafé 2022 samen met oud-profrenner en wereldkampioen wielrennen Hennie Kuiper.
 
v.l.n.r.: Xander Moerman, Piet Bogaard (penningmeester), Jaap Bogaard (voorzitter), Hennie Kuiper, Johan de Jong, Jan-Bernard Streefkerk, Erika van Dijk en Gerrit Plieger. Niet op de foto: Joost-Jan Kool  (secretaris).

Sponsoren

Het organiseren van de Wielerronde Lexmond is mogelijk dankzij onze sponsoren.

Prev Next

Hier kan jouw bedrijf tussen staan.

Hier kan jouw naam of bedrijf tussen staan.

Helpt u ons om ook de komende jaren een van de leukste wielerrondes in de regio mogelijk te maken? Kijk dan hier voor opties