Programma 2024

We zijn alweer begonnen met de voorbereiding van de 49ste editie van de Wielerronde Lexmond. Het voorlopige programma is bekend en vullen we steeds verder aan. Houd de website dus in de gaten en reserveer de data alvast in de agenda!

Vrijdag 12 april

Dikkebanden race

Aanvang 18.30 uur
Locatie: Parkeerplaats sportcomplex het Bosch / Huis het Bosch

Beste kinderen, racemonsters en dikke bandencoureurs,
Smeer de ketting van jouw fiets, doe de bandencheck en eet de komende weken alleen nog maar spaghetti!  
Op 12 april is het namelijk weer zover: de Enige Echte Lexmondse Dikke Bandenrace!
Dit gezellige spektakel vindt plaats op de parkeerplaats bij Huis het Bosch en start om 18.30 uur. Zorg wel dat je iets eerder aanwezig bent, zodat we jou in een prachtig shirt met rugnummer kunnen hijsen.  
We hopen jou daar te zien. En vergeet niet: winnen is leuk, maar meedoen is nog veel leuker!
Aanmelden kan door een mail te sturen aan joostjankool@hotmail.com. Laat dan meteen even weten of je zelf een helm hebt. Als dat niet zo is, geen probleem; wij hebben ook helmen.
 
Tot 12 april!!

Wielercafé

Donderdag 18 april

Ook deze keer weer een bekende gast uit de wielerwereld.

Het wielercafé is dit jaar een besloten sponsoravond. Door de vele aanmeldingen is het inmiddels niet meer mogelijk om zonder uitnodiging deze avond bij te wonen.

 
 
 

Vrijdag 19 april

Familiefietstocht

Start: 18.00-18.15 start 
Locatie: Café Cafetaria Bommel
Aanmelden: contact@wielerrondelexmond.nl

Zaterdag 20 april

49e Wielerronde Lexmond

14.00 uur Startlicentie (M/V 15+)
20 rondes, 34 kilometers
Inschrijven (via KNWU)

15.00 uur Sportklasse
30 ronder, 51 kilometers
Inschrijven (via KNWU)

16.15 uur Hummeltjes race
Lexmondse specialiteit: de hummeltjesrace
Wielrennen is een sport voor jong en oud. Ook voor heel oud en heel jong. Voor die laatste groep, de heel jonge wielerliefhebber, wordt er op 20 april tijdens de Ronde van Lexmond opnieuw tijd ingelast voor een heel bijzonder onderdeel: de hummeltjesrace.
De hummeltjesrace vindt plaats op het parcours (Kortenhoevenseweg 12) van de ‘echte’ Ronde van Lexmond. Het gaat in dit geval niet om winnen, maar om meedoen, om de sfeer op te snuiven van de wielersport en voor heel even een echte wielrenner te zijn. Natuurlijk aangemoedigd door trotse ouders, opa’s, oma’s en alles wat daar verder bij hoort.
Overigens worden er geen heel strenge leeftijdsgrenzen gehanteerd om mee te mogen doen. Voorwaarde is dat het kind zich voortbeweegt op een loopfietsachtig vehikel en in ieder geval voor dat moment schattig genoeg is om als hummeltje door te kunnen gaan.
De hummeltjesrace start om 16.15 uur. Tot slot nog een bericht voor alle mee rennende ouders/verzorgers: warm je goed op! Eenmaal op het parcours gaan de Lexmondse hummels als de brandweer!

16.45 uur Amateurs, Belofte, Elite, Professional-B
53 rondes, 90 kilometers
Inschrijven (via KNWU)